Поліція Львова показала штурм психлікарні, де пацієнт захопив заручників

Відео

Патрульна поліція Львова опублікувала відео штурму психлікарні, де пацієнт захопив заручників.

Про це йдеться у залитому на Youtube-каналі НПУ ролику.

"Визволення заручників в психіатричній лікарні патрульними Львова! Це миті, в яких не знаєш, як будуть розгортатися події. Холодний розум і гаряче серце! Служити та захищати! Дякуємо командиру 2 батальйону Роману Бліхарському та патрульним Дзвонику Андрію, Гадомському Богдану, Годлик Зоряні, Смолинцю Володимиру, Назару Олеху, Юрію Тиравському, Савицькому Олександру, Гетьману Станіславу! Ви врятували у лічені хвилини десятки життів!" - сказано в повідомленні.

Читайте також: У нелегальному обміннику Чернігова у клієнта вкрали мільйон

Інцидент, в якому постраждали п'ятеро поліцейських і десять заручників стався вчора. У психлікарні на вул. Кульпарківської озброєний склом пацієнт взяв у заручники інших хворих. Склом  він травмував десятьох пацієнтів, троє з яких перебувають у важкому стані. Постраждалі пацієнти - люди віком від 30 до 60 років, у більшості з них діагностовано різані рани шиї.

За даними поліції, нападник - 30-річний львів'янин знаходиться в лікарні за рішенням суду  на примусовому лікуванні за вбивство батька. Чоловік завдав йому 72 ножових поранення. Понад місяць тому чоловіка відпускали додому, проте за клопотанням родичів 4 серпня об 11.00 його знову помістили до медичного закладу. Близько 19.00 він почав поводитись неадекватно, заблокував двері у відділення, де перебували 76 пацієнтів, пошкодив майно та розбив вікна, тому патрульні прийняли рішення про штурм. Зловмисника локалізували, заручників звільнили.