У нелегальному обміннику Чернігова у клієнта вкрали мільйон

У нелегальному обміннику Чернігова у клієнта вкрали мільйон

Укрінформ
У нелегальному обмінному пункті Чернігова аферисти обікрали підприємця на 1 млн грн, обмінявши його 40 тис. доларів США на сувенірні купюри і закривши клієнта у своєму приміщенні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила поліція Чернігівщини.

"Все це сталося за лічені хвилини, чоловік навіть не одразу зрозумів, що відбувається. В результаті 40 тисяч доларів, які він планував обміняти на мільйон гривень, опинилися в руках пройдисвітів", - зазначається в повідомленні.

Афера відбулася вчора по обіді. Шахраї пообіцяли підприємцю вигідно обміняти 40 тис. дол. США і запросили його до себе в офіс. Прийшовши за вказаною адресою, чоловік дістав гроші й поклав на стіл. Тим часом жіночка, яка проводила операцію з обміну, виклала на стіл акуратно упаковані гривні, як пізніше виявилося - сувенірні.

Читайте також: У Києві – план "Перехоплення": озброєні люди у камуфляжі вкрала 5 мільйонів

Не встиг клієнт навіть оглянути гроші, як жінку покликали нібито віддати печатку колезі. Працівниця офісу разом з доларами вийшла з кімнати і замкнула двері ззовні. Доки потерпілий збагнув у чому річ, минуло кілька хвилин, і зловмисники зникли разом зі своєю здобиччю.

Поліцію на місце викликали працівники офісу, розміщеного в тій же будівлі, які почули крики чоловіка і його розпачливе гупання у двері одного з кабінетів.

Як встановила слідчо-оперативна група, приміщення в тій будівлі аферисти винаймали вже кілька місяців, справно сплачуючи орендну плату.

За фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 ККУ і зараз займається пошуками зловмисників. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-