У Харкові відкрили перший адаптаційний простір для переселенців

Фото

У Харкові мешкають щонайменше пів мільйона внутрішньо переміщених осіб, для них відкрили перший адаптаційний простір «Свій».

Про це повідомив у Телеграмі міський голова Харкова Ігор Терехов, передає Укрінформ.

«Тільки за офіційною статистикою зараз у Харкові мешкають до 200 тисяч переселенців. Проте за нашими оцінками, реальна кількість набагато більша — мінімум пів мільйона. Ці люди — мешканці різних регіонів України, і всі вони свідомо обрали своєю другою домівкою Харків після того, як їхні рідні міста і села окупували російські війська», - йдеться в дописі.

Міський голова поінформував, що 7 травня у співпраці з постійними партнерами - Агентством ООН у справах біженців (УВКБ ООН) та організацією «Право на захист» - для переселенців відкрили перший адаптаційний простір «Свій».

«Місце, де під одним дахом над допомогою ВПО спільно працюватимуть муніципальні служби, службовці центру зайнятості, представники міжнародних організацій, психологи та юристи. А протягом місяця у просторі будуть також започатковані курси перепідготовки на ті професії, на які є попит серед харківських роботодавців», - розповів Терехов.

Читайте також: На Буковині понад сотню будівель переоблаштують під житло для переселенців

Звернутися по підтримку можна за адресою: вул. Серпова, 4-б.

Як повідомляв Укрінформ, у Харкові на початку квітня завершили будівництво першої підземної школи,