Поліція затримала жартівника, який "замінував" міст на Прикарпатті

В Івано-Франківській області поліція затримала 48-річного чоловіка, якого підозрює у  передачі завідомо неправдивої інформації про замінування мосту в селі Пороги.

Про це повідомляє Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

«До чергової частини місцевого відділення поліції зателефонував невідомий та повідомив про те, що він здійснив замінування мосту через річку Бистриця-Солотвинська, що в с. Пороги Богородчанського району. Експерти-вибухотехніки обстежили міст та прилеглу до нього територію. Вибухових пристроїв не виявили. В ході проведення першочергових розшукових дій особу псевдомінера було встановлено та затримано. Ним виявився 48-річний житель району, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічного злочину», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Прикарпатті заборонили продавати небезпечні спінери

Відомо, що інформацію про мінування поліція отримала 11 липня, по обіді. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Наразі  вирішується питання про оголошення підозри затриманому у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. Чоловіку загрожує  позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.