На Прикарпатті заборонили продавати небезпечні спінери

На Прикарпатті заборонили продавати небезпечні спінери

Укрінформ
В Івано-Франківській області, у місті Коломия, Держпродспоживслужба забракувала та зняла з реалізації іграшку - спінер китайського виробництва.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила керівник відділу у сфері торгівлі, послуг і товарів Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Любов Осудар.

«Під час планової перевірки у Коломиї в одному з дитячих магазинів ми дослідили іграшку спінер на батарейках. Цю модель довелось вилучити з реалізації та забракувати, оскільки на іграшці відсутня будь-яка інформація. Ані маркування, ані інструкції. Вказано лише країну виробника – Китай. Іграшка небезпечна для дітей», - повідомила Осудар.

Вона зауважила, що в торгівельній мережі Прикарпаття є близько 7 моделей іграшки спінер. Ціни на них коливаються від 35 до 100 гривень і більше. Продають дитячу забавку, каже Осудар, навіть у магазинах побутової техніки. Фахівці Держспоживслужби мають намір перевірити безпеку усіх її моделей.

Читайте також: В Україні запустили проект віртуальних відвідин суду

Раніше в країнах ЄС моделі модель CS5555 SYM0024 іграшки спінер визнана ризикованою через легкий доступ до елементів живлення іграшки, які можуть легко потрапити дитині у руки та які вона може проковтнути.

Спінер вважають антистресовою іграшкою. Її пропонують як засіб допомоги людям, які мають проблеми з концентрацією уваги або відчувають неспокій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-