Жителям Харкова та області збільшать субсидію на електрику у неопалювальний сезон

Уряд ухвалив рішення збільшити на нинішній неопалювальний сезон (з травня по вересень включно) для жителів Харкова та області розмір пільг та субсидій на електроенергію.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики, передає Укрінформ. 

"Завдяки цьому рішенню, середній розмір субсидії на послугу з постачання та розподілу електричної енергії, який отримують харків'яни, збільшиться зі 106 грн до 530 грн на місяць, пільги з 74 грн до 370 гривень", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через цілеспрямовані атаки росіян по енергетичних об'єктах жителі Харківщини стикнулися з перебоями у постачанні електроенергії. Для забезпечення своїх побутових потреб деякі мешканці змушені користуватися альтернативними джерелами енергії. Особливе значення це має для жителів тих населених пунктів області, які зараз повністю знеструмлені. Але вартість 1кВт електроенергії, що постачається централізовано, становить 2,64 грн, а вартість 1кВт, виробленого на дизельному паливі – у 5 разів більше (13,5 грн).

Читайте також: Уряд продовжив чинний тариф на електроенергію для населення до червня

Наголошується, що додатково звертатися за перерахунком субсидій не потрібно, перерахунок розміру субсидій і пільг для жителів Харкова та Харківської області, які підпадають під дію цього рішення уряду, буде проведено Пенсійним фондом автоматично.

За інформацією ПФУ, у населених пунктах Харківщини проживає близько 35,7 тис. одержувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Читайте також: Кінець опалювального сезону: у Пенсійному фонді пояснили, як рахуватимуть субсидії за квітень

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 8 травня створив Штаб підготовки до наступного опалювального сезону, що координуватиме роботи з подолання наслідків російського енергетичного терору. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, уряд також ухвалив низку рішень в енергетичній сфері, зокрема збільшив у п'ять разів субсидії на електроенергію для жителів Харківщини, які залишилися без світла через російські атаки.