Суд у Рівному помилував бойовика, який "розчарувався у "ДНР"

Мешканця Донеччини, який зізнався рівненським правоохоронцям про свою участь в терористичній організації «ДНР», Рівненський міський суд звільнив від відповідності.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

«Рівненським міським судом за результатами підготовчого судового засідання задоволено подання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності 57-річного уродженця Донецької області, який повідомив правоохоронцям про свою участь в терористичній організації. На підставі зібраних доказів доведено, що чоловік у 2014 році за обіцянку грошової винагороди вступив до складу одного із незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», завданнями якої є зміна меж території та державного кордону України. Упродовж 2 місяців чоловік здійснював охорону стратегічних приміщень та будівель на території Слов’янського району на Донеччині», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що розчарувавшись в діяльності терористичної організації, донеччанин залишив тимчасово окуповану територію та прибув на Рівненщину, де щиросердно зізнався працівникам СБУ в своїй протиправній антиукраїнській діяльності.

Читайте також: Російські офіцери в ОРДЛО "об'їдають" бойовиків - розвідка

Під час досудового розслідування чоловік сприяв розкриттю кримінального правопорушення. Враховуючи це, а також, те, що в діях чоловіка немає складу іншого злочину, прокуратура області скерувала до суду клопотання про звільнення останнього від кримінальної відповідальності, яке суд задовольнив, звільнив підозрюваного від кримінальної відповідальності та закрив кримінальне провадження.