Правоохоронець при затриманні правопорушника застосував табельну зброю

Табельну зброю застосував правоохоронець при затриманні правопорушника у Лозівському районі Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу  комунікацій поліцейського главку в Харківській області підполковник Оксана Калмикова.

"Інформація про подію надійшла до чергової частини Лозівського відділу поліції о  01:50 від сектору реагування патрульної поліції. Під час перевірки встановлено, що працівники сектора здійснювали виїзд за фактом пошкодження автомобіля "ВАЗ-2108" біля будинку. Потерпілий вказав на напрямок руху правопорушника, який розбив скло його авто. Під час обходу території правоохоронці побачили невідомого у масці, який раптово вибіг із-за сміттєвих баків. Розмахуючи ножем, він кинувся в бік поліцейського", - зазначила Калмикова.

За її словами, у цій ситуації виникла пряма загроза життю та здоров’ю правоохоронця: "Він мав усі підстави застосувати табельну зброю згідно зі ст. 46 Закону України "Про Національну поліцію".

"Працівник поліції зробив попереджувальний постріл у повітря. Чоловік на зауваження не відреагував та завдав співробітнику поліції поверхневу різану рану лівої кисті. Поліцейський був вимушений стріляти на ураження", - додала Калмикова.

За її словами, зараз 31-річний мешканець м. Лозової перебуває в лікарні.

"Після лікування його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за ч.4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Зловмисникові загрожує до 5 років тюрми", - пояснила Калмикова.

За її словами, перевірку щодо правомірності застосування працівником поліції табельної зброї під час виконання службових обов’язків також здійснить прокуратура.