Загарбники за добу поранили трьох жителів Донеччини

У Донецькій області минулої доби, 26 квітня, російські війська завдали поранень трьом цивільним.

Як передає Укрінформ, про це голова Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив у Телеграмі.

«За 26 квітня росіяни поранили 3 жителів Донеччини: 2 в Галицинівці і 1 в Іллінівці», – написав очільник області.

Він зазначив, що усього від початку повномасштабного вторгнення російська армія вбила в регіоні щонайменше 1938 громадян, ще не менш ніж 4843 людини поранила. Ці цифри вказані без урахування жертв у Маріуполі і Волновасі.

Читайте також: На Донеччині внаслідок обстрілів РФ загинули троє людей

Також російські війська минулої доби обстріляли 12 населених пунктів Донецької області, пошкоджені 18 цивільних об’єктів. Є поранені, про це повідомила поліція області.

«Окупанти атакували 12 населених пунктів Донеччини… Пошкоджено 18 цивільних об’єктів - 13 житлових будинків, заклад освіти, господарчі споруди, автомобіль, лінію електропередач», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що армія РФ нищила житловий сектор з авіації та артилерії, вона накрила вогнем міста Костянтинівка, Курахове, Часів Яр, селища Гостре, Північне, села Архангельське, Берестки, Галицинівка, Зоряне, Іллінівка, Новоолександрівка, Острівське.

Зокрема п’ять керованих авіабомб росіяни скинули на Новоолександрівку, де руйнувань зазнали п’ять приватних осель. Інформації про постраждалих не надходило.

По Іллінівці окупанти вдарили керованою авіабомбою «КАБ-250» - поранили цивільну особу, пошкодили навчальний заклад, господарські приміщення, цивільне авто.

Внаслідок артилерійського обстрілу в Галицинівці поранено двох цивільних осіб, пошкоджено шість приватних будинків.

За інформацією правоохоронців авіаудар бомбою «УМПБ Д-30СМ» російські війська завдали по Костянтинівці, влучили у землю, люди не постраждали.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня страждають цивільні жителі, руйнуються житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту, яка становить близько 300 км.

Фото: Нацполіція