Велодень у Харкові зібрав 15 тисяч учасників

Фото

У центрі Харкова під девізом "Рулиш ти" минає 12-й за рахунком Велодень, в якому беруть участь 15 тисяч любителів порулити, причому не лише місцевих, але і з інших регіонів країни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, п'ять об'єднаних колон велосипедистів об 11:00 з'їхалися на площу Свободи, де спершу провели флешмоб, вишикувавшись у величезні букви, що склали фразу "Я люблю Харків", а потім під вітальні крики вболівальників вирушили за маршрутом завдовжки 8,6 км, заздалегідь оголошеному в соціальних мережах.

"Девіз "Рулиш ти!" -  це нагадування про те, що велосипедисти - активні люди, які обрали найромантичніший вид транспорту. Це також відповідальність за безпеку руху і вибір маршруту, в символічному сенсі - вибір життєвого шляху", - зазначає глава оргкомітету Велодня Вікторія Смагіна.

Серед учасників цієї найбільшої в Україні велотусовки - і найменші гонщики на триколісних велосипедах, і студенти на орендованих з такого випадку (150 грн на добу) веломашинах, і спортсмени на потужних імпортних байках, і убілені сивиною ветерани на велосипедах вітчизняного виробництва, що дожили до цієї години.

До учасників заїзду приєдналася і голова Харківської ОДА Юлія Світлична. "Я не вперше беру участь у спортивних заходах, які проходять у Харкові й області. Спорт - це здоров'я нації. З кожним роком Велодень збиратиме все більше людей. А починали ми - 12 років тому - із заїзду в 150 людей", - сказала вона.

У цю годину на площі Свободи проходить ярмарок, всілякі конкурси, фестиваль їжі, виставки велотехніки. Вперше передбачений розиграш велосипедів і презентація спеціально створеної соціальної мережі Bikesimizerа.

Центр міста перекритий для всіх інших видів транспорту. Порядок забезпечують посилені патрулі. Інцидентів немає.