Геращенко заявляє, що загиблий співробітник ОБСЄ - британець

У результаті підриву автомобіля СММ на окупованій території України загинув співробітник місії ОБСЄ громадянин Великої Британії Джозеф Стоун та постраждала громадянка Німеччини Іва Гнелін.

Про це народний депутат, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко написав у Фейсбуці

 "У результаті вибуху міни на окупованій території України в Луганській області, загинув співробітник місії ОБСЄ, громадянин Великої Британії, Джозеф Стоун. Також в результаті вибуху зазнала контузії громадянка Німеччини Іва Гнелін. За наявною інформацією її доправлено до лікарні міста Луганська і їй надано медичну допомогу. Життя Джозефа врятувати не вдалося", - написав Геращенко.

Він також нагадав, що трагедія сталася на окупованій частині території України, тому українські правоохоронні органи не будуть допущені до проведення об'єктивного розслідування окупаційною адміністрацією. 

"Станом на даний момент, відомо, що одна з двох машин місії ОБСЄ зачепила колесом узбіччя дороги, після чого трапився вибух. Ймовірно, що співробітники місії ОБСЄ стали жертвами тотального мінування терористами доріг на окупованій частині України", - підкреслив Геращенко.

Раніше агентство Reuters з посиланням на прес-секретаря МЗС Австрії повідомило, що жертвою наїзду на міну автомобіля СММ ОБСЕ на Донбасі був американець, а поранення зазнала німкеня.

Як повідомляв Укрінформ, приблизно о 10.17, під час здійснення патрулювання в районі населеного пункту Пришиб (територія, контрольована ОРЛО) на міні підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц підтвердив трагедію і повідомив, що один співробітник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ загинув, ще один отримав поранення під час інциденту.