Будівництво скандальної арки в Полтаві призупинять

У Полтаві підприємець Віктор Степаненко написав заяву про призупинення забудови арки на вулиці Соборності, 27, де талася кривава сутичка активістів з працівниками охоронної фірми

Про це мер Полтави Олександр Мамай заявив у відеокоментарі, розповсюдженому інтернет-виданням "Полтавщина".
"Вчора ми зустрілися з приватним підприємцем Віктором Степаненком, попросили його написати заяву і добровільно призупинити ці будівництва, поки ситуація вирішиться... Степаненко відгукнувся одразу на наше прохання - напевне, зрозумів, що ситуація в місті дуже напружена, і маючи всі дозвільні документи на будівництво цієї малої архітектурної споруди, пішов нам назустріч. Заява зареєстрована в Полтавській міській раді", - розповів міський голова Полтави.
Як повідомляв Укрінформ, ввечері 5 квітня в центрі Полтави проходив мітинг місцевих мешканців та активістів на знак протесту проти забудови арки в житловому будинку на вул.Соборності, 27. Між протестувальниками та працівниками охоронної фірми "Скорпіон-2016" виникла сутичка, в якій було поранено кілька осіб - зокрема, вісім ножових поранень отримав ветеран АТО Олександр Коба. В четвер, 6 квітня, перед мерією відбувся мітинг з вимогою зібрати позачергову сесію міськради, після чого його учасники прийшли до відділу поліції, наполягаючи на негайному розслідуванні інциденту та покаранні винних.