На Луганщині судитимуть «депутата «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області направлено до суду обвинувальний акт стосовно так званого «депутата народної ради «ЛНР» за спробу незаконної зміни меж території та державного кордону України та участь у діяльності терористичної організації.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба прокуратури Луганської області.

«Навесні 2014 року громадянин України брав участь у виборах до так званої «народної ради «ЛНР» та прийняв присягу «депутата законодавчого органу». На теперішній час поплічник терористів продовжує здійснювати так звану «законотворчу діяльність», чим забезпечує функціонування терористичної організації «ЛНР», - йдеться в повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства, прокуратури та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, стосовно нього здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Разі, якщо суд погодиться з висновками прокуратури, на «депутата» чекає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.