На Луганщині судитимуть ще одного бойовика «ЛНР»

На Луганщині судитимуть ще одного бойовика «ЛНР»

Укрінформ
Прокуратурою Луганської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина України у діяльності терористичної організації.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«На початку січня 2015 року 24-річний громадянин України, будучи обізнаним про незаконність дій збройних підрозділів та політичного керівництва самопроголошеної «ЛНР», спрямованих на завдання шкоди державній безпеці України та здійснення терористичної діяльності, брав участь у функціонуванні силового блоку терористичної організації «ЛНР» та здійснював збройний опір силам АТО», - зазначили в облпрокуратурі.

Як встановили правоохоронці, молодик дав згоду на проходження військової служби за контрактом у військовій частині, що входить до складу так званої «народної міліції ЛНР» на посаді командира відділення, маючи при собі автоматичну вогнепальну зброю. Крім того, у групі з іншими учасниками незаконного збройного формування постачав боєприпаси та стрілецьку зброю (установки залпового вогню БМ-21 "Град", набої до автоматичної зброї системи АК), які надалі використовувалися для здійснення артилерійських обстрілів по позиціях підрозділів Збройних сил України.

Молодику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України та ч. 1 ст. 309 КК України, йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-