Скандал на Закарпатті: "пересічники" вручили Конституцію головному митнику

Перша прес-конференція новопризначеного в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС Станіслава Балуєва розпочалася зі скандалу.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

На захід прийшли активісти, так звані "пересічники", що відстоюють права власників авто з номерами на іноземній реєстрації. Вони почали публічно з'ясовувати з митниками, чому  не мають права пересуватися на своїх авто без розмитнення. 

"Держава пішла на поступки громадянам, ввівши поправки до Митного законодавства і відповідно зменшивши ставки акцизного податку для вживаних авто з іноземною реєстрацією", - намагався пояснити ситуацію Балуєв.

Представники закарпатської митниці пояснили, що  протягом року склали понад тисячу протоколів проти власників автомобілів з іноземною реєстрацією, які перевищили допустимий термін перебування таких автомобілів в Україні. 

"Це ще не багато, бо, до прикладу, Львівська митниця склала таких протоколів втричі більше", - приводили приклад митники.

Проте, вони так і не знайшли спільної мови з активістами. В ході дискусії один з них, Павло Павлов,  вручив митникам Конституцію і Митний кодекс, переконуючи, що дії митників щодо пересічників незаконні. 

Як повідомлялося, 24 жовтня голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров відсторонив від виконання службових обов'язків начальника Закарпатської митниці ДФС Володимира Колеснікова та начальника митного поста "Ужгород" Євгена Потоцького. На них було відкрито дисциплінарне провадження за фактом неналежного виконання службових обов'язків.