Під заставу в 275 тисяч випустили підозрюваного, якому загрожує довічне

Начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін обурений тим, що в Маріуполі суддя дозволив внести 275 тис. грн застави за звільнення з-під арешту підозрюваного в убивстві місцевого жителя.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

«Суддя Лівобережного районного суду оцінив життя вбитого маріупольця 275 тисяч гривень. Саме такі умови виходу під заставу для підозрюваного у скоєнні вбивства молодого чоловіка та нанесенні тяжких тілесних ушкоджень іншому, які мали місце 7 листопада цього року в Маріуполі... Це означає, що наше життя оцінюється в суму 275 тисяч гривень. Можна вбивати, потім заплатити - і жити далі на волі», - обурився Аброськін.

У відділі комунікації поліції Донецької області розповіли, що тіло 37-річного маріупольця з численними ножовими пораненнями було виявлено на вулиці в Лівобережному районі близько 3-ї ранку 7 листопада. Його товариша з аналогічними пораненнями було доставлено до медустанови.

Особовий склад поліції Маріуполя і Головного управління працював над розкриттям цього злочину. За кілька годин оперативники встановили особи учасників конфлікту, були затримані двоє підозрюваних, а ввечері здався поліції головний фігурант у справі, який добровільно видав правоохоронцям знаряддя вбивства - ніж. Подія отримала кваліфікацію за ч. 2 ст. 15 п. 1 ч. 2 ст. 115 (Замах на вбивство двох або більше осіб) Кримінального кодексу України, за що передбачено до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.