Петренко наголосив на необхідності відкритого конкурсу з відбору суддів

Петренко наголосив на необхідності відкритого конкурсу з відбору суддів

Укрінформ
Одним із вкрай важливих напрямків роботи в Україні наразі є старт реформи судової системи.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко під час зустрічі з послом, головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі, повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“Нині для нас основний пріоритет – забезпечити проведення повністю прозорого і відкритого конкурсу для відбору суддів до нової судової системи”, - сказав Петренко.

Так, він поінформував посла про те, що Мін’юст підготував та забезпечив прийняття законодавства, необхідного для запуску нових антикорупційних органів, які вже працюють і демонструють результати. Петренко також розповів про зміни, які відбулися і в самому Міністерстві. За його словами, багато в чому внутрішня реформа Мін'юсту стала можливою саме завдяки експертам ЄС, які надавали технічну допомогу у цій сфері, провели функціональний аудит Міністерства та допомогли розробити нову значно ефективнішу структуру відомства.

Окрім того, Петренко поінформував посла про реформу реєстраційної системи та передачу реєстраційних функції місцевій владі й нотаріусам у рамках процесів децентралізації та демонополізації.

При цьому, міністр зауважив, що нині на часі продовження роботи над розробкою нового антикорупційного законодавства, зокрема закону, який забезпечить повернення державі активів, здобутих незаконним шляхом у рамках цивільного провадження.

“Дуже дякую вашим експертам, які протягом шести останніх місяців допомагали нам у розробці цього законодавства. Ми очікуємо, що це законодавство успішно пройде через парламент. Адже абсолютно зрозуміло, наскільки важливим є цей закон для нашої країни”, - наголосив Петренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-