Через одеські порти хотіли вивезти контрабандного лісу на мільйон

Співробітники Одеської облпрокуратури, митниці та інших правоохоронних органів заблокували незаконний експорт через морські порти лісу-кругляку та лісоматеріалів.

Про це у середу заявили на спільному брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко та керівник Одеської митниці ДФС України Юлія Марушевська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом серпня-вересня ряд фірм-експортерів намагалися незаконно відправити через порти "Великої Одеси" значні партії лісу-кругляку та лісоматеріалів, використовуючи підроблені документи. Правоохоронці також виявили відсутність обліку деревини в місцях її вирубки, в тому числі в Одеській області. З урахуванням цього експортні поставки призупинено, водночас органи прокуратури та ДФСУ встановлюють і притягують до відповідальності винуватців", - зазначив Жученко.

Утворена міжвідомча група у складі працівників прокуратури, СБУ, фіскальних, митних та прикордонних органів, спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства уже запобігла спробам незаконного вивозу проходження через Одеський порт і порт "Південний" 7 контейнерів з лісом та пиломатеріалами.

Зараз слідчі органи досліджують доказову базу, у тому числі встановлюють посадовців фірм, причетних до незаконного експорту лісу.

Також спільними заходами правоохоронців і  прокуратури виявлено й вилучено майже 2 тисячі колод немаркованого лісу-кругляку у рамках перевірки роботи підприємств облуправління лісового та мисливського господарства на території Білгород-Дністровського та Біляївського районів Одеської області. За попередніми підрахунками, вартість виявленої деревини, підготовленої на експорт, становить понад мільйон гривень.

Фото: ukrcommerce.com