Через Одесу до Китаю намагалися вивезти 500 тонн нелегального лісу

Через Одесу до Китаю намагалися вивезти 500 тонн нелегального лісу

Укрінформ
Співробітники Одеської митниці ДФСУ, СБУ та прокуратури присікли спробу незаконного вивозу до Китаю близько 500 тонн кругляка сосни через митний пост "Одеса-порт".

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Одеської митниці ДФСУ.

"При перевірці фірми-декларанта було виявлено, що експортер подав для оформлення підроблені документи. Насправді комунальне підприємство Хмельницької області, яке фігурувало в документах компанії-експортера, не надавало компанії товаро-транспортної накладної для вивезення лісу. Вона була підроблена й отримана компанією незаконним шляхом. Маємо всі підстави вважати, що дерева були вирубані незаконно", - зазначили у "Відкритому митному просторі", пославшись на першого заступника очільника Одеської митниці Семена Кривоноса.

20 контейнерів необробленої деревини заблоковано на митниці, за фактом незаконної спроби вивозу лісу-кругляка порушено кримінальне провадження, встановлюється коло осіб, причетних до злочину.

"Ми фіксуємо варварське розграбування природних ресурсів, оскільки вирубаний за підробленими документами ліс без жодних погоджень вивозиться з території України", - прокоментувала ситуацію очільник Одеської митниці Юлія Марушевська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-