Суд конфіскував вагон

Суд конфіскував вагон "забороненого" лісу - Москаль

Укрінформ
Ужгородський міськрайонний суд визнав Самбірський держлісгосп (Львівська область) винним у порушенні митних правил, оштрафував підприємство на 100 відсотків вартості товару та конфіскував деревину в дохід держави.

Про це повідомляється на сайті очільника Закарпатської області Геннадія Москаля.

"Ужгородський міськрайонний суд розглянув ще один протокол про порушення митних правил, складений Закарпатською митницею щодо експортованого в країни Євросоюзу українського лісу...  На підставі результатів перевірки та висновків експертизи суд визнав Самбірський держлісгосп винним у порушенні митних правил і своєю постановою наклав на підприємство штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару. Саму деревину конфісковано в дохід держави", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цього разу предметом розгляду став залізничний вагон із деревиною, який "Самбірське лісове господарство" (Львівська область) направило в комерційну структуру FK INVEST KOSICE (Словаччина).

Згідно з декларацією, у вагоні мали знаходитися 55 тонн колод паливної деревини - граба та бука - непридатні за розміром до розпилювання.

"Однак при перевірці виявилося, що, по-перше, вага деревини становить на 3,5 тонни менше, ніж заявлено в документах, а, по-друге, колоди бука є насправді не паливною, а технологічною деревиною, яка заборонена на експорт українським законодавством. Більш того, контракт між  FK INVEST KOSICE та "Самбірським лісовим господарством" вказує, що словацьке підприємство очікує із Самбора не паливну деревину (якою взагалі не займається), а технологічну", - зазначають у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-