Москаль розповів про причини стрілянини на закарпатській АЗС

Москаль розповів про причини стрілянини на закарпатській АЗС

Укрінформ
Учора в Тячівському районі Закарпаття дві групи молодиків влаштували стрілянину, в якій четверо її учасників отримали поранення. Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль стверджує, що конфлікт стався через контрабанду сигарет.

Про подію повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції України в Закарпатській області.

"Учора ввечері на автозаправці між Солотвином і Нижньою Апшею в Тячівському районі виникли кримінальні «розбірки» між двома групами молодиків, які закінчились стріляниною. Четверо в лікарні – троє з них в реанімації. Один з них у вкрай важкому стані. Злочинців розшукує поліція", - йдеться у повідомленні.

Як з’ясували правоохоронці, конфлікт виник між двома групами молодиків: місцевими та мукачівцями. Мукачівці витягли біту, а один з невідомих почав стрілянину. Сам конфлікт тривав хвилин 5-10, після чого сторони розбіглися.

Четверо осіб, що потрапили до лікарні, - жителі Мукачева, Мукачівського та Свалявського районів віком 20-36 років. Найважчий стан 36-річного мукачівця, який отримав вогнепальне поранення живота та грудної клітини.

Зазначають, що, розкриваючи цей злочин, правоохоронці розкрили й інші. Зокрема, за «гарячими слідами» затримано злочинців, які вчинили напад у балаклавах на кафе в с.Велятино Хустського району. Також затримано автомобіль Mercedes, який перебував у розшуку СБУ.

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль прокоментував інцидент на своєму офіційному сайті.

"Причиною стрілянини став конфлікт через контрабанду сигарет. Українсько-румунська ділянка «зеленого кордону» в межах Закарпатської області найпроблемніша. Місцеве населення постійно намагається переправляти сигарети в Румунію через Тису (річку в літній період можна перейти вбрід). Ситуацію з контрабандою погіршує вкрай погана робота як українських, так і румунських прикордонників, що охороняють «зелений кордон» на цій ділянці, і намагаються заробити на сигаретах", - зазначив Москаль.

Також він заявив, що в понеділок, 29 серпня, на апаратній нараді в ОДА привселюдно попередив начальника Мукачівського прикордонного загону: якщо той не наведе лад на ділянці кордону з Румунією «Солотвино – Біла Церква – Луг», про його бездіяльність буде попереджене керівництво Державної прикордонної служби.

"Разом із тим слід визнати, що ефективно боротися з контрабандою сигарет можна тільки після того, як за це правопорушення знову буде введена кримінальна відповідальність", - наголосив очільник області.

Губернатор додав, що один із представників «тячівської групи» – це діючий депутат Тячівської районної ради від партії "Єдиний центр".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-