Москаль обіцяє післязавтра розкрити

Москаль обіцяє післязавтра розкрити "чорні схеми" лісгоспів

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль обіцяє розкрити «чорні схеми» з експорту лісу на суді за позовом Старосамбірського лісгоспу до Закарпатської митниці ДФС, куди він викликаний як третя сторона.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА. 

Позов розглядатиме Львівський окружний адміністративний суд 31 серпня.

«Оскільки Львівський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання про залучення до розгляду справи Закарпатської ОДА як третьої сторони, я особисто приїду на судове засідання й розповім про весь той безлад і корупційні схеми, за якими держлісгоспи нещадно вирубують українські ліси й під виглядом дров вивозять за кордон», - сказав Москаль і запросив на судове засідання ЗМІ.

Старосамбірське лісомисливське господарство має намір через суд примусити митницю здійснити митне оформлення вагону з лісом, який прямував зі Львівської області на одне з угорських деревообробних підприємств у Будапешті.

«У вагоні Старосамбірського лісгоспу, який, згідно з поданою декларацією, віз на експорт паливну деревину, виявили купу порушень. Експертна комісія встановила, що лісу менше на шість тонн, ніж вказано в документах, а серед паливної деревини виявили 75 колод ділового кругляка, який заборонений для експорту українським законодавством. За цими фактами не тільки складено адміністративний протокол про порушення митних правил, а й відкрито кримінальне провадження за використання завідомо підробленого документа (ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України). Тому Закарпатська митниця й не дає добро на вивезення лісу за кордон», - пояснює Москаль.

Загалом, за інформацією прес-служби Закарпатської ОДА, держлісгоспи з різних областей подали проти Закарпатської митниці вже 20 позовів до суду, намагаючись примусити митників пропустити їхні вагони з лісом за кордон.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті на митному посту у Чопі затримали близько 200 вагонів з деревиною, яка готувалася на експорт. За розпорядженням голови ОДА Геннадія Москаля із Закарпаття не можна вивозити дрова, довші за 1 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-