На Київщині озброєні чоловіки напали на завод - і вкрали паркан

На Київщині працівники поліції затримали організовану злочинну групу з 12 осіб, які скоїли розбійний напад на підприємство у Макарівському районі.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції в Київській області. 

"Вчора, 24 серпня, о 12.20 на спецлінію 102 поліції Київської області надійшло повідомлення про те, що на територію заводу в смт Кодра, що в Макарівському районі, скоєно озброєний розбійний напад. На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група поліції. З’ясувалося, що на вказане підприємство вранці напала група невідомих з шести осіб у балаклавах. Погрожуючи зброєю, вони зв’язали двох охоронців і викрали близько 150 метрів паркану з металопрофільного матеріалу, після чого зникли в невідомому напрямку на двох автомобілях", - йдеться у повідомленні.

Працівники поліції оголосили план "Перехоплення" та по гарячих слідах затримали зловмисників. Так, у селі Липівка правоохоронці виявили автомобіль "Газель" з викраденим парканом, а в с.Андріївці затримали автомобіль марки "Мерседес-Віто", з якого вилучили зброю, електроінструменти, мобільні телефони, документи та клейкову стрічку. В транспортних засобах перебували 12 чоловіків, мешканці столиці та Київської області, віком від 18 до 48 років. Наразі підозрюваних у порядку ст.208 КПК України затримано та їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідчими Макарівського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.187 (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють обставини події та перевіряють затриманих на причетність до скоєння інших злочинів. Досудове слідство триває.