Споживачів на Харківщині і промисловість у Кривому Розі попередили про графіки відключень

В регіонах України станом на 29 квітня через мережеві обмеження діють графіки відключень електрики для понад 200 тисяч абонентів на Харківщині, через обстріли та бойові дії знеструмлювалися і залишаються без світла споживачі ще 7 регіонів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Через обстріли на Харківщині залишаються знеструмленими 26,1 тисячі точок обліку. Через мережеві обмеження відключено близько 204 тисяч абонентів.

З технологічних причин у Дніпропетровській області вимикалися 2785 абонентів. З них залишаються знеструмленими 2005 точок обліку. Внаслідок бойових дій вимикалися 58 абонентів – на ранок усіх заживлено. Продовжують діяти обмеження для промислових споживачів у Кривому Розі.

На Донеччині через бойові дії вимикалися 3633 абоненти в 11 населених пунктах. Ремонтні бригади заживили 1566 точок обліку в 5 н.п. На ранок залишається знеструмленим 101 н.п., загалом – 47,8 тис. абонентів. Внаслідок пошкоджень газопроводів відключено від газопостачання 123 споживачі.

Читайте також: Міненерго закликає партнерів до більш різкої реакції на обстріли українських енергобєктів

Енергетики за добу повернули світло 157 родинам у Запорізькій області, які знеструмлювалися після обстрілів прифронтових територій. Відновлено живлення 4120 абонентів у м. Запоріжжя та Запорізькому районі, що переривалося внаслідок технологічних порушень. Залишаються знеструмленими з технологічних причин 12 абонентів. Станом на ранок через бойові дії без напруги залишається 3731 споживач.

На Миколаївщині енергетики повернули в роботу повітряну лінію, яка вимикалась через пошкодження напередодні. Також через ворожі обстріли вимикалися 9 юридичних споживачів – усіх заживлено.

На️ Сумщині через технологічне порушення відключалась одна з повітряних ліній – її відремонтували та включили в роботу. На ранок через бойові дії залишаються знеструмленими 5156 абонентів у 73 н.п.

Внаслідок ворожих обстрілів у м. Херсон було відключено 156 абонентів (загалом без напруги – майже 3 тис. точок обліку). В області немає світла у 25,8 тис. абонентів у 45 н.п.

У️ Чернігівській області через бойові дії відключено 1789 абонентів у 31 н.п. З технологічних причин знеструмлено 393 абоненти у двох н.п.

Читайте також: У семи областях України є знеструмлення через бойові дії та технологічні причини

Як повідомлялося, через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості – у Кривому Розі. Обмеження в цих регіонах діють і сьогодні.

Через сонячну погоду та відповідно активний виробіток електроенергії СЕС оператор системи передачі у ранкові години обмежував виробництво електроенергії з ВДЕ загальним обсягом 2278 МВт-год. Водночас у денні години Україна на запит Польщі надала енергосистемі сусідньої країни екстрену допомогу - прийняла надлишки електроенергії загальним обсягом 600 МВт-год.

Аварійна допомога на запит українського оператора системи передачі із сусідніх країн минулої доби не залучалася.