Експерти дослідили етапи становлення рейдерства в Україні

Експерти дослідили етапи становлення рейдерства в Україні

Укрінформ
Український інститут дослідження екстремізму провів дослідження стосовно фактів рейдерства в Україні за роки незалежності та виокремив три етапи становлення рейдерства. 

Про це на прес-конференції «ТОП-10 рейдерських атак за роки незалежності. Відсутність системи захисту власності в Україні» сказав експерт Українського інституту дослідження екстремізму Руслан Старовойтенко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Перший етап, який ми виділяємо, - це рейдерство під час приватизації державної власності в 1991-1999 роках. В цей час по-більшовицьки ставили завдання перевести всю державну власність у приватну, але в цей час діяла абсолютно неправова система захисту цієї власності", - зазначає Старовойтенко.

За його словами, в цей час тема рейдерства майже не висвітлювалась в інформаційному полі, "були присутні лише певні кримінальні розбори".

За словами експерта, другий етап, який вони виділяють, - це рейдерство фактично за часів утвердження планової економіки, що припадає на 2000-2004 роки. 

"І третім етапом ми виділяємо рейдерство як системний бізнес - 2005-2006 роки, саме в ці роки відбулось найбільше рейдерських атак", - зазначає експерт Українського інституту дослідження екстремізму.

Він також наголошує, що рейдерство було таким поширеним явищем, тому що пов'язане з відсутністю певних державних інституцій із захисту прав власності, а також через низький рівень культури самих підприємців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-