Дії РФ на Донбасі в ПАРЄ назвали "гібридною анексією"

Ескалація конфлікту на сході України останнім часом помітно посилилася, істотно зріс вплив РФ в Донбасі: у результаті його окупована територія поступово ізолюються від решти України.

Про це заявили доповідачки по ситуації в Україні в ПАРЄ Христина Зеленкова і Марілуїза Бек під час слухань політичного та юридичного комітетів асамблеї, присвячених ситуації на сході України, які выдбулися в рамках ПАРЄ у Страсбурзі, передає Deutsche Welle.

"За нашою інформацією, в Кремлі створено п'ять "міністерств", які фактично керують так званими "ЛНР" і "ДНР", - сказала Бек, назвавши нинішній стан справ на окупованих територіях "гібридної анексією", яка стала неминучим наслідком гібридної війни, яку веде проти України Росія.

Комісар Ради Європи з прав людини Ніл Муйжнієкс також заявив, що ці території поступово, але невідворотно переходять під вплив Росії і все більше ізолюються від решти України.

"Я мушу з сумом констатувати, що якщо так триватиме і далі, то в центрі Європи виникне велика сіра зона, де не функціонують механізми захисту прав людини", - поділився своїми спостереженнями єврокомісар.

Як раніше повідомляло агентство, заморожені конфлікти посилюють тероризм.