Заморожені конфлікти посилюють тероризм - доповідач ПАРЄ

Заморожені конфлікти посилюють тероризм - доповідач ПАРЄ

Укрінформ
Доповідач ПАРЄ Іоанета Кавадія, віце-президент групи Європейських об'єднаних лівих, попередила учасників пленарного засідання асамблеї про посилення загрози тероризму через так звані "заморожені конфлікти" на території держав-членів Ради Європи, у тому числі й на сході України.

Про це вона заявила у Страсбурзі під час презентації своєї доповіді, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Війна на сході України та загострення збройного протистояння у зоні конфлікту в Нагірному Карабасі нагадують нам про актуальність заморожених конфліктів та їхню небезпеку. Ці конфлікти можуть посилити загрозу тероризму на території держав-членів ПАРЄ", - наголосила Іоанета Кавадія.

Вона також повідомила, що ситуацію на Донбасі, де конфлікт загрожує стати черговим «замороженим конфліктом», планується обговорити на засідання двох комітетів ПАРЄ у середу, 20 квітня. Їхні (комітетів) представники, за словами Іоанети Кавадії, заслухають звіт, який підготували доповідачі ПАРЄ Марілуїза Бек (група ALDE, Німеччина) і Христина Зеленкова (група ALDE, Чехія), що відвідували з 4 по 7 квітня Донбас та Україну.

Як повідомлялося, за результатами чотириденного ознайомчого візиту до Києва, Маріуполя і Дніпропетровська, Марілуїза Бек і Христина Зеленкова, висловили стурбованість у зв'язку з подальшим погіршенням ситуації у галузі безпеки уздовж лінії розмежування та констатували неможливість проведення на окупованих територіях виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-