Штайнмаєр побачив

Штайнмаєр побачив "застій" у питанні деескалації на Донбасі

Укрінформ
Подальша доля санкцій проти Росії залежатиме від оцінки виконання Мінських домовленостей.

Про це під час спільної прес-конференції у Варшаві з главою МЗС Польщі Вітольдом Ващиковським заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

"Скажу відверто: я не можу відповісти на це питання (щодо продовження санкцій). Можу повторити – санкції не є самоціллю, а залежать від виконання Мінських домовленостей",- наголосив Штайнмаєр.

Він підкреслив, що останнім часом спостерігалася "нова фаза" в Україні з огляду на урядову кризу в Києві і погіршення безпекової ситуації на сході країни.

Штайнмаєр визнав, що в питанні розв’язання конфлікту на сході України останнім часом спостерігався "застій". Утім, додав високопосадовець, під час учорашньої розмови з главою української дипломатії Павло Клімкіним він пообіцяв надалі "робити все можливе" для реалізації Мінських домовленостей в рамках Нормандського формату.

"Якщо процес відбуватиметься успішно, то це матиме вплив на дискусію щодо санкцій. Так само матиме вплив (на рішення про санкції – ред.) і відсутність поступу. Отже, все залежатиме від реалізації Мінських домовленостей", - резюмував глава німецької дипломатії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-