АТО: Противник гатить на Донецькому і Маріупольському напрямах

Карта

Ситуація на лінії фронту продовжує ускладнюватися. Повна тиша зберігається лише на Луганському напрямі.

Про це заявив на брифінгу в суботу речник Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"На Луганському напрямі, як і раніше, зберігається повна тиша", - зазначив Лисенко.

За його словами, на Донецькому напрямі відносно спокійна ситуація - на Світлодарській дузі. На передових позиціях сил АТО тут сталися 5 ворожих провокацій без застосування важкого озброєння.

Натомість у Зайцевому та Майорську ситуація залишається дуже непростою. Ворог регулярно застосовує важке озброєння. Обстріли відбуваються темної, так і світлої пори. На південь, поблизу сел. Новгородське, окупанти також неодноразово вели вогонь по позиціях українських військових (всі – темної пори). При цьому один раз НЗФ використали БМП.

На ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої вчора було спокійно.

На підступах до Донецького аеропорту ворог також продовжує активно застосовувати важке озброєння. Загалом на цій ділянці фронту вогонь ведеться цілодобово. В Пісках помічено ворожих снайперів.

Активізувалися окупанти й на Маріупольському напрямі. У Красногорівці українські позиції неодноразово обстрілювалися з мінометів. Противник широко застосовує важке озброєння на схід від Маріуполя – у Гнутовому й Талаківці. Вперше за значний проміжок час НЗФ відкрили вогонь у Широкиному. У Красногорівці, Мар’їнці, Широкиному наших військових обстрілювали й снайпери.