Полторак звільнить чотирьох військових за бійку в Одесі

Міністр оборони України Степан Полторак прийняв рішення звільнити з лав Збройних Сил чотирьох військовослужбовців ВМС ЗСУ.

Які, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, намагалися на автомобілі проникнути на територію Західної військово-морської бази в Одесі, влаштувавши при цьому бійку з нарядом контрольно-перепускного пункту.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Двоє офіцерів управління, старшина загону і командир групи будуть звільнені з військової служби без права отримання вихідної допомоги та без нарахування пенсійного забезпечення, а також із позбавленням військових звань", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що міністром оборони проводиться жорстка кадрова політика щодо очищення лав Збройних Сил від військовослужбовців, які схильні до порушення військової дисципліни, вживання алкогольних напоїв, а також зловживання своїм службовим становищем.

"Прояви військовослужбовцями особистої недисциплінованості неприпустимі і будуть жорстко каратися. Натомість, ми досягли значного прогресу щодо мотивації особового складу до сумлінного виконання обов’язків служби, зокрема, значно підвищивши грошове забезпечення", - підкреслив Полторак.

Нагадаємо, інцидент стався вранці 24 січня 2016 року. За даним фактом було проведено службове розслідування.

Начальником Генштабу — головнокомандувачем ЗСУ генералом армії України Віктором Муженком прийнято рішення про заохочення військовослужбовців, які несли службу на КПП та завадили порушникам проникнути на територію військового об’єкту.