У "ДНР" лякають бойовиками ІДІЛ, які їдуть штурмувати Новоазовськ

У "ДНР" поширюють чутки про те, що на Маріупольський напрямок активно підтягуються бойовики ІДІЛ, щоб підготуватися до штурму Новоазовська.

Про це у Фейсбуці написав координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Серед бойовиків "ДНР" поширюються чутки про "стрімке збільшення" на Маріупольському напрямку "чисельність бойовиків ІДІЛ", які нібито прибувають через Туреччину для участі на стороні ЗС України у збройному конфлікті на Донбасі. Згідно з чутками, за підтримки бойовиків ІДІЛ українські війська готують масштабний наступ для взяття Новоазовська", - зазначив він.

Водночас, Тимчук констатує, що на приморському напрямку бойовики не припиняють збройних провокацій, намагаючись викликати у відповідь вогонь українських військ.

"Зі стрілкової зброї та АГС-17 противник вів вогонь у бік блок-посту сил АТО на трасі Т0519Н. По району н. п. Широкіне з боку висот біля Саханки вівся кулеметний вогонь, робилися постріли з РПГ-7. Відзначалася неприцільна стрільба з автоматичної стрілкової зброї з позицій бойовиків на північ від Комінтернового у бік району оборони українських військ. Також кілька піхотних груп терористів із замаскованих позицій південно-західніше Комінтернового відкрили вогонь з 82-мм мінометів за н. п. Водяне", - повідомив координатор "ІС".

За його словами, також триває перекидання військ противника в район н. п. Горлівка. З боку Вуглегірська бойовики підтягують бронетехніку в тили своєї БТГ, розгорнутої на схід від Горлівки - за добу зафіксоване перекидання 5 од. МТ-ЛБ. Між трикотажною фабрикою і Горлівським водосховищем бойовики зосереджують артилерію і бронетехніку – зафіксована перекидання кількох 100-мм протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра" на причепах, до 5 од. БТР-70 і 2 од МТ-ЛБ.

"Поблизу Горлівки одразу на кількох териконах і відвалах шахт (район Залізної Балки, відвали шахти імені Леніна, район Селища 6-7, шахта Гагаріна) терористи влаштовують НП і вогневі позиції мінометів та гранатометів (з останніх - в основному СПГ-9), також фіксувався випадок затягування ЗУ-23-2 на один з відвалів, - це дозволяє бойовикам вести спостереження і вести прицільний вогонь по цілям у глибині позицій сил АТО. Зокрема, з даних позицій добре проглядаються позиції сил АТО південніше Погоди, Шумів, в районі Майорска", - написав Тимчук.

Він додав, що через Приморське (південніше Тельманового) бойовики проводять посилення або ротацію своїх підрозділів, які розгорнуті в трикутнику Жовтень - Червоноармійське - Заїченко. За добу відзначене перекидання до 10 од. тентованих вантажівок з живою силою, 1 од. БТР-80, 2 од. БМП-2.

"У смузі Первомайськ-Стаханов, Брянка спостерігається зосередження сил і засобів російсько-терористичних військ - не менше 2 тис. осіб. особового складу бойовиків і до 150 одиниць військової техніки. Триває перекидання додаткових підрозділів бойовиків в даний район, дотримуються заходи з прихованого пересування озброєнь. Н.п. Первомайськ закритий на в'їзд для цивільних осіб (крім жителів з місцевою реєстрацією), на дорогах терористи організували посилені патрулі. У н. п. Стаханов відзначається посилена вербування місцевих жителів для створюваних нових підрозділів (зокрема, вербування ведеться на базі Стахановського центру зайнятості), на підприємства міста направлені листи про надання списків військовозобов'язаних", - зазначив Тимчук.