Сили АТО відбили атаку під Широкою Балкою

Сили АТО відбили атаку під Широкою Балкою

Укрінформ
В районі населеного пункту Широка Балка сили АТО відбили атаку бойовиків.

Про це у Фейсбуці повідомив координатор групи "Інформаційне спротив" Дмитро Тимчук.

"В районі Широкої Балки піхотна група бойовиків спробувала під прикриттям щільного вогню АГС-17 і великокаліберних кулеметів вийти на позиції біля передових спостережних і опорних пунктів сил АТО (північний схід Новоселівки) і обстріляти їх зі стрілецької зброї і РПГ. В результаті зіткнення, після відкриття вогню у відповідь, терористи відійшли в глибину своїх бойових порядків", - написав він.

За даними "ІС", протягом останніх діб російсько-терористичні війська на Донбасі дещо знизили активність, хоча в цілому бойові дії тривають.

"В ході обстрілу позицій сил АТО використовувалися бойовиками, крім стрілецької зброї (вкл. великокаліберні кулемети), міномети (82-мм), гранатомети, зенітні установки ЗУ-23-2", - зазначив Тимчук.

Зокрема, він поінформував, що протягом доби терористи активно вели вогонь по позиціях українських військ в районі н. п. Опитне, Піски, південних околиць Авдіївки. Працювало кілька вогневих груп противника, застосовувалися 82-мм міномети і АГС-17, великокаліберні кулемети.

"Основні позиції, з яких противник вів вогонь, були розташовані в районі ДАП, Спартак, Другого майданчика, висоти в районі Ясинуватської розв'язки. Також було зафіксовано застосування терористами 82-мм мінометної батареї з житлових кварталів Донецька - району перетину проспекту маршала Жукова та вулиці Стратонавтів (працювали як в сторону Пісок, так і в напрямку до Опитного)", - йдеться в повідомленні.

Тимчук додав, що з боку Олександрівки на передових позиціях сил АТО працювала група снайперів бойовиків з позицій на нейтральній смузі (під прикриттям вогню 82-мм мінометів 2Б9 "Васильок" і великокаліберних кулеметів). Крім того, два опорних пункти сил АТО на схід від н. п. Розсадки були обстріляні з 82-мм мінометів. Також на цій ділянці, як і на сусідній (у напрямку до позицій сил АТО в районі Скелевого) зафіксована активність снайперів противника (працювали 2 снайперські групи).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-