Путін боїться успіху Саміту миру, тому посилає фальшиві сигнали про готовність припинити війну - Кулеба

Метою анонімних заяв російських джерел про нібито готовність керівника Кремля Володимира Путіна заморозити війну на нинішній лінії зіткнення є прагнення зірвати ініційований Україною Саміт миру у Швейцарії, успіху якого в Кремлі дуже бояться.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у соцмережі Х, передає Укрінформ.

"Чому російські "джерела" раптом повідомляють ЗМІ, що Путін готовий зупинити війну на нинішній лінії зіткнення? Все дуже просто. Путін відчайдушно намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії. Він боїться його успіху», - зазначив глава української дипломатії.

У цьому контексті Кулеба привернув увагу до того, що оточення Путіна посилає ці фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, незважаючи на те, що російські війська продовжують жорстоко атакувати Україну.

Читайте також: Кулеба після обстрілу Харкова закликав союзників надати Україні системи Patriot

«Наразі Путін не має жодного бажання припинити агресію. Лише принциповий та об'єднаний голос світової більшості може змусити його обрати мир, а не війну. Це те, чого покликаний досягти Саміт миру. Ось чому він так його боїться», - акцентував очільник МЗС.

Він підкреслив, що саме тому так важливо, щоб на ньому були присутні якомога більше лідерів з усіх континентів і частин світу.

«Коли весь світ висловиться на підтримку відновлення повної сили Статуту ООН і міжнародного права, Росія буде змушена зробити вибір на користь миру", - переконаний Кулеба.

Читайте також: Путін не готовий до миру - Макрон

Як повідомлялося, за інформацією агенції Reuters, яке посилається на власні джерела, Путін готовий до перемовин про припинення війни проти України, однак лише за умови фіксації поточної лінії фронту.