У МЗС просять Литву збільшити обсяги оборонної допомоги для України

Перший заступник міністра закордонних справ України Андрій Сибіга під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ Литви Сімонасом Шатунасом наголосив на необхідності збільшення допомоги у оборонній сфері для України.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ, передає Укрінформ.

«Андрій Сибіга висловив вдячність литовській стороні за політичну підтримку та багатовимірну практичну допомогу, яка надається Україні для протидії повномасштабній російській агресії. Він також наголосив на необхідності збільшення обсягів оборонної допомоги нашій державі», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Співрозмовники обговорили можливості розширення співпраці в оборонній галузі, спільному виробництві високотехнологічного озброєння, в тому числі безпілотників, а також проведенні тренувальних місій.

Особливу увагу дипломати приділили підготовці та проведенню Глобального саміту миру у Швейцарії наступного місяця цього року, та залученню до заходу країн Глобального півдня.

Читайте також: ФРН передала Україні додаткові танки, боєприпаси, гвинтівки та машини

Як повідомляв Укрінформ, у середині березня Сейм Литви закликав міжнародне співтовариство невідкладно збільшити допомогу Україні, оскільки затримка в її наданні вигідна Росії і затягує війну.

Фото: МЗС