Основну увагу на «Рамштайні» приділять роботі восьми коаліцій з підтримки України - Чернєв

Під час сьогоднішнього засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») основна увага буде приділена діяльності восьми коаліцій на підтримку України.

Про це в ефірі марафону «Єдині новини» повідомив голова підкомітету з питань міжнародного військового співробітництва, інтеграції до НАТО та Європейського Союзу Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Робота формату «Рамштайн» буде сфокусована на роботі коаліцій, які були створені протягом останнього року. Нагадаю, їх вісім – від бронетанкової до Коаліції дронів. Зараз різні країни, які входять до формату «Рамштайн», об’єднуються у тих коаліціях, в яких можуть бути найбільш спроможними і надати найбільшу допомогу», - сказав Чернєв.

За його словами, на порядку денному також будуть «снаряди, системи ППО і ракети до них, бронетехніка і далекобійні ракети». «Ті самі 300-кілометрові ATACAMS, про які ми просили, гадаю, мають бути», – додав парламентарій.

Читайте також: Президент: Працюємо з партнерами над інвестиціями у виробництво зброї та техніки в Україні

Як повідомлялося, 26 квітня відбудеться 21-ша зустріч Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»), вона проходитиме в режимі онлайн.