Союзники могли б захистити небо України, як під час атаки Ірану проти Ізраїлю - Зеленський

Президент Володимир Зеленський відзначив реальний ефект того, що союзники об’єдналися для захисту Ізраїля під час атаки Ірану, і вважає, що так само вони могли б закрити небо над Україною.

Про це він сказав в інтерв’ю Fox News, передає Укрінформ.

«Ми побачили реальний ефект, коли всі союзники об'єдналися і захищали людей Ізраїлю. Після великої масованої ракетної атаки Ірану ми побачили це. І тому, я думаю, якщо ми хочемо бути справжніми союзниками – Україна і західні країни – те ж саме має проявлятися і на нашій території: захищати нас, дати нам цей повітряний щит, захистити наших людей», - заявив глава держави.

За його словами, Україна потребує нових технологій, «справжнього обсягу ППО та справжньої кількості літаків».

Читайте також: Зеленський - про допомогу США: Американці бачать кожен свій долар, який заходить в Україну

«Якщо наші союзники мають змогу – і у випадку з Ізраїлем ми це побачили, – то якщо наші союзники мають можливість убезпечити нас, закрити наше небо, то питання не "чому", а "коли", – сказав Зеленський.

Він також підкреслив, що для забезпечення справжньої безпеки у Європі потрібно відтіснити війська Росії на її територію. «Якщо нам потрібна реальна безпека, не на словах, а справжня, сильна безпека у Європі, включно з Україною як частиною Європи – я кажу про Європу, про геополітичну безпеку, не лише про Європейський Союз, – якщо ми справді хочемо, щоб вона була сильною, на багато днів і років – на десятки років, щоб безпека існувала в майбутньому нашого регіону, ми маємо відтіснити (Росію – ред.) на її територію», - сказав Зеленський.

Читайте також: Україна працюватиме з будь-яким президентом США - Зеленський

Президент наголосив, що потрібно усвідомити: якщо «ми не зупинимо Росію, то вони вб’ють нас усіх».

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Ракети допомагали збивати ППО союзників Ізраїлю – Британії, США і Франції.

Президент України Володимир Зеленський назвав подвійними стандартами те, що союзники допомагали Ізраїлю збити ракети та безпілотники, запущені Іраном, відмовивши в аналогічній допомозі Україні.

Фото: ОП