Кулеба про спроби РФ пов’язати Україну з терактом у Підмосков’ї: Чергова брехня з дуже довгого списку

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав світ відкидати спроби Путіна пов’язати Україну чи інші західні країни з масовою стріляниною під Москвою, бо це чергова брехня з дуже довгого списку.

Відповідний заклик глава української дипломатії оприлюднив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

Очільник МЗС зауважив, що список путінської брехні «дуже довгий». Зокрема Путін збрехав про вибухи житлових будинків у 1999 році, катастрофу підводного човна «Курськ» у 2000 році, облогу школи в Беслані у 2004 році, вбивства Політковської у 2006 році, Магнітського у 2009 році, Нємцова у 2015 році та багатьох інших критиків, про російських військових, які окупували Крим, збиття MH17 та плани вторгнення в Україну, нагадав Кулеба.

«Путін - патологічний брехун. У тому числі зараз, коли він відчайдушно намагається пов’язати Україну чи інші західні країни з масовою стріляниною під Москвою, незважаючи на те, що немає жодних доказів на підтримку таких тверджень. Не дозволяйте Путіну та його поплічникам обдурити вас. Їхня єдина мета – спонукати більше росіян гинути в їхній безглуздій злочинній війні проти України, а також прищепити ще більше ненависті до інших націй, не лише до українців, а й до всього Заходу», - зазначив міністр закордонних справ України.

Читайте також: Британія застерегла Путіна від використання теракту для посилення війни проти України - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 23 березня, Путін заявив, що для підозрюваних у скоєнні теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» нібито було відкрито «вікно для перетину кордону» з Україною.

Нагадаємо, увечері 22 березня у концертний зал Crocus City Hall (місто Красногорськ поблизу Москви) перед концертом гурту «Пікнік» вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 133 загиблих та 152 постраждалих внаслідок теракту.

Відповідальність за теракт у «Крокус Сіті Хол» у Підмосков’ї взяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Попри це, російські офіційні особи та пропагандисти продовжують намагатися покласти провину за теракт на Україну.