Байден обговорить з лідерами G7 подальшу підтримку України - Білий дім

Президент США Джо Байден планує обговорити в п’ятницю з лідерами країн «Групи семи» питання подальшої підтримки України, й зокрема, наміри адміністрації США добитися ухвалення в Конгресі законопроєкту з масштабною допомогою нашій країні.

Про це повідомив у п’ятницю під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Він (президент Байден - ред.) абсолютно чітко дасть зрозуміти, що продовжить докладати всіх можливих зусиль, щоби підтримати Україну, і що це охоплює все, що може зробити він та наша команда у взаємодії з членами Конгресу, щоби внести цей законопроєкт з додатковим фінансуванням на розгляд, проголосувати його та отримати на підпис (президента - ред.) у тому вигляді, який є зараз», - зауважив представник Білого дому.

Кірбі зазначив, що президент не може контролювати дій спікера Палати представників, але, безумовно, в змозі надалі робити все можливе, щоби роз’яснити членам Конгресу, наскільки є важливою зараз підтримка України.

Читайте також: У США представили ще один законопроєкт про допомогу Україні

Представник адміністрації також зауважив, що Байден надішле меседж партнерам по G7 про те, наскільки серйозно США ставляться до виклику з боку РФ та усвідомлюють, що американське лідерство має значення.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю США оголосили про запровадження одного з наймасштабніших пакетів санкцій проти Росії, який охоплює обмеження проти понад 500 осіб та компаній РФ та інших країн.