Експрем’єрка Швеції: Європа має зробити набагато більше для України

Європа має зробити набагато більше для того, щоб Україна не програла у війні з Росією.

На цьому в межах Мюнхенської безпекової конференції в неділю заявила експрем’єр Швеції Магдалена Андерссон, передає Укрінформ.

Найважливішою справою на сьогодні політик назвала посилення виробництва зброї і боєприпасів у Європі.

“Ми можемо говорити про єврокомісара з оборони й інші справи, але ми маємо діяти зараз у напрямку виробництва зброї і боєприпасів. За останні два роки діялося багато позитивного, але ми повинні зробити набагато більше, тому що ми не можемо дозволити Росії виграти цю війну в Україні”, - наголосила Андерссон.

Вона зауважила, що набагато важливішими за розмови про єврокомісара з оборони є те, "чи українські солдати мають боєприпаси на фронті, аби воювати з росіянами".

“І на цьому ми маємо бути зосереджені сьогодні”,- наголосила шведський політик під оплески присутніх у залі.

Вона зазначила, що Росія перевела свою економіку на воєнні рейки. Відтак Європа має зробити більше, зокрема передбачаючи збільшення фінансових витрат на компанії, які виробляють зброю і боєприпаси.

Читайте також: Боррель: Якби Захід був більш рішучим у підтримці України, війна була б іншою

Як повідомляло агентство, очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Мюнхені підтвердила намір запровадити нову посаду єврокомісара з оборони у новому складі Європейської комісії, якщо сама буде обрана для продовження роботи на посаді президента Єврокомісії на наступний термін.