Столтенберг закликав Конгрес США ухвалити допомогу для України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг визнав, що неспроможність США забезпечити стійку допомогу для України вже має негативний вплив на поточну безпекову ситуацію, і закликав Конгрес США ухвалити рішення щодо продовження підтримки України.

Про це керівник Альянсу заявив сьогодні у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони країн НАТО, в рамках якої відбудеться засідання Ради Україна-НАТО,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вітаю, що союзники по НАТО надають Україні більше підтримки, більше спроможностей для протиповітряної оборони та боєприпасів.  Я вітаю рішення Європейського Союзу виділити 50 мільярдів євро  для України, та очікую, що Конгрес США погодить пакет підтримки для України. Тому що підтримка України - це не благодійність, це інвестиція в нашу власну безпеку», - зазначив Єнс Столтенберг.

Він зауважив, що рішення США щодо продовження допомоги України відповідатиме спільним інтересам союзників по НАТО у сфері безпеки. За словами генсека НАТО, під час візиту до Вашингтона кілька тижнів тому він провів багато часу у зустрічах з представниками обох сторін в Конгресі США та почув від них широку підтримку позитивного рішення по Україні.

Читайте також: США, Британія та Європа мають допомогти Україні заради глобальної безпеки - Кемерон

«Розраховую, що Конгрес США буде здатним відобразити цю підтримку у своєму рішенні. Ми бачили вже негативний вплив того факту, що США не змогли прийняти рішення (раніше – ред). Але я очікую, що США, Конгрес та Палата представників, погодять продовження допомоги для України. Бо якщо ми дозволимо президенту Путіну перемогти, це буде не лише поганим для України і трагедією для українців, але також буде небезпечним для нас. Це зробить світ ще більш небезпечним, а нас – більш вразливими», - наголосив Столтенберг.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі відбувається зустріч міністрів оборони країн Альянсу, в рамках якого відбудеться засідання Ради Україна-НАТО. Очікується, що міністр оборони України Рустем Умеров візьме участь у цьому заході в режимі телеконференції.

Фото: gdpr-info.eu