Україна і Німеччина можуть підписати угоду про гарантії безпеки цього місяця - ЗМІ

Німецько-українські переговори щодо двосторонньої угоди про безпеку між двома країнами просуваються, відповідний документ може бути підписаний цього місяця.

Про це повідомляє видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Укрінформ.

Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина зазначила у коментарі виданню, що під час візиту до Берліна раніше цього тижня українська делегація напрацювала з німецькою стороною «проєкт угоди про двосторонні гарантії безпеки».

Текст «ще не узгоджений, але в основному готовий», сказала Стефанішина.

У Берліні джерела в урядових колах, на які посилається газета, заявили, що угода має бути підписана 16 лютого під час Мюнхенської конференції з безпеки в Берліні.

Запланована угода має стати частиною мережі двосторонніх угод у сфері безпеки, які покликані підтримувати Україну в боротьбі з російською агресією, доки країна ще не є членом НАТО. Це рішення було ухвалено на полях саміту НАТО у Вільнюсі в липні минулого року.

Першу таку угоду було укладено з Лондоном у січні.

Читайте також: Угода з Німеччиною про гарантії безпеки має показати, що вона серйозно налаштована - ОП

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц днями заявив, що підготовка двостороннього документу щодо безпекових гарантій добігає кінця, але не став конкретизувати.

Стефанішина перебувала з візитом у Берліні 1-2 лютого. У ці ж дні в столиці ФРН працювала делегація України для переговорів про безпекові гарантії на чолі із заступником Офісу Президента Ігорем Жовквою.