Зеленський запросив лідерів ЄС долучитися до підготовки Глобального саміту миру

Президент України Володимир Зеленський закликав глав держав та урядів ЄС долучитися до підготовки Глобального саміту миру.

Про це він сказав у відеозверненні до учасників спеціального саміту ЄС у Брюсселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Під час мого візиту до Швейцарії в січні цього року ми досягли домовленості про проведення Глобального саміту миру. Робота над його організацією вже розпочалася. І я запрошую всіх вас до дієвої участі в підготовці саміту. Європа має сказати своє слово, і слово Європи має бути незмінно вагомим, надійним і реалізованим у конкретних рішеннях", - заявив глава Української держави.

За його словами, Європа сьогодні надсилає сигнал через Атлантику і в усьому світі, "що міжнародний світовий порядок, заснований на правилах, витримає всі виклики".

Читайте також: Зеленський про допомогу ЄС: Це - чіткий сигнал, що Україна та Європа вистоять

"Європа задає тон у глобальних процесах своєю єдністю. Зараз це факт. І він має залишатися таким... І я вірю в Європу. Я вірю, що європейська єдність збереже нормальне життя на нашому континенті, і я впевнений в цьому так само, як і всі ви", - наголосив Зеленський.

Як повідомлялось, на засіданні Європейської ради всі 27 лідерів Євросоюзу дійшли консенсусного рішення щодо ухвалення Українського фонду в багаторічному бюджеті ЄС на 2024-2027 роки у розмірі €50 мільярдів.

У січні Президент України Володимир Зеленський і Президент Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд домовилися про початок підготовки до проведення у Швейцарії Глобального саміту миру на рівні лідерів держав.

Фото: ОП