Кислиця: Радбез ООН важливий для документування свідчень реінкарнації Ріббентропа

Україна визнає важливість платформи Ради Безпеки для документування свідчень сучасної реінкарнації Ріббентропа та його поплічників.

Про це на засіданні Радбезу ООН у понеділок заявив постпред України при ООН Сергій Кислиця, реагуючи на виступ глави МЗС Росії Сергія Лаврова, який звинувачував Захід у наданні військової допомоги Києву, передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку.

«Ці свідчення, безсумнівно, будуть використані в майбутніх судових процесах проти російських воєнних злочинців», – наголосив Кислиця, зауваживши, що особа, яка запросила проведення засідання РБ (Лавров - ред.), «швидко втекла із зали».

Він нагадав, що Російська Федерація надіслала запит на обговорення в РБ постачання зброї. «Адже поставки зброї та військової техніки, які Росія отримує, зокрема, з Ірану та КНДР, продовжують підживлювати конфлікт і призводять до збільшення кількості жертв серед цивільного населення України», – зазначив він.

Кислиця розповів про «свідчення, а точніше повне зізнання», зроблене минулого тижня заступником голови Ради безпеки РФ Дмитром Медведєвим. «Він відкрито й чесно виклав у своєму Телеграм-каналі справжні цілі російської війни проти України: убити всіх українців, якщо вони хочуть мати власну незалежну державу». 

Це маніфест геноциду, простий і зрозумілий, який можна порівняти хіба що з іншим маніфестом, написаним майже 100 років тому й відомим під назвою «Майн кампф», сказав постпред.

Читайте також: Зброя для України: пів сотні країн засудили лицемірство Росії, яка скликала Радбез ООН

За його словами, Росія звинувачує інших у неонацизмі, щоб виправдати свою агресію. «Насправді це психологічний феномен проєкції, коли власні думки, почуття та ідеї приписуються іншим», – зазначив Кислиця.

Він також зауважив, що, попри посилення ракетних атак з боку Росії, «статистика жертв зменшилася, тому що більшість російських ракет не досягають своїх цілей» завдяки протиповітряній обороні, яку надають Україні союзники. 

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН на вимогу Росії провела засідання за участю міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова для чергового «засудження» постачань зброї Україні.