В Офісі Президента впевнені, що Україна отримає допомогу від партнерів

Україна отримає фінансову допомогу від західних країн, попри всі затримки через внутрішню політику стратегічних партнерів.

Як повідомили Укрінформу в Офісі Президента, про це заявив заступник керівника ОП Ростислав Шурма.

«Ми абсолютно впевнені в наших партнерах, у тому, що отримаємо всю необхідну допомогу. Ми розуміємо, що є деякі затримки, враховуючи внутрішню політику. Але водночас у нас є певний запас міцності на кілька місяців, щоб вижити і втриматися. Ми розуміємо, що ці кілька місяців у внутрішній політиці потрібні ЄС і США, щоб ухвалити рішення, щоб ми змогли вижити і впоратися з нашою внутрішньою ситуацією. Але ми впевнені, що в кінцевому підсумку отримаємо підтримку від наших стратегічних партнерів», - сказав Шурма.

Він зазначив, що Україна насамперед потребує систем ППО, адже Росія тероризує українське населення, міста, бізнес, промисловість постійними ракетними атаками. Тому єдине, що може цьому завадити, - ППО.

Читайте також: Стефанчук - про допомогу Україні: Запевняю, що колеги у США дуже добре нас чують

«Думаю, в Україні такі системи як Patriot, NASAMS, IRIS-T пройшли чудові випробування і показали свою ефективність проти будь-яких російських ракет. Отже, найбільше ми потребуємо ППО, щоб повернути людей додому і дозволити працювати бізнесу», - пояснив Шурма.

Також, за його словами, Україна потребує допомоги із залученням міжнародного бізнесу в країну.

«Ми розуміємо, що для того, щоб відбудувати Україну, насамперед потрібні не державні гроші, а приватні інвестиції, які можуть надійти тільки з приходом приватного бізнесу», - сказав заступник керівника Офісу Президента.

Читайте також: Урсула фон дер Ляєн сподівається на консенсус у ЄС щодо €50 мільярдів для України

Як повідомлялось, в Офісі Президента України вважають, що Україна може щорічно отримувати до 15 млрд дол. доходів від заарештованих російських активів.