Франція привнесе всю свою політичну вагу для виділення Україні €50 мільярдів - глава МЗС

Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу на саміт Європейської Ради з тим, щоб Україні була виділена допомога в розмірі 50 млрд євро.

Про це заявив новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне на спільному з українським колегою Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

“Європейська Рада збереться на саміт 1 лютого, і ми мусимо зробити все належне, щоб зберегти єдність Європи з нагоди цієї зустрічі. Франція привнесе всю свою політичну і дипломатичну вагу, аби допомога в розмірі 50 млрд євро, яка передбачена Україні, була виділена”, – сказав він.

Сежурне відзначив, що ці кошти допоможуть українському бюджету фінансувати потреби освіти, охорони здоровʼя, юстиції та інших соціальних і економічних потреб, а також сприятимуть енергетичному переходу і модернізації транспортної інфраструктури України.

Читайте також: Кулеба: Перший візит французького міністра саме до Києва свідчить про пріоритетність України

Як повідомлялося, Стефан Сежурне прибув із візитом до української столиці у суботу, 13 січня.

Під час Європейської ради 14-15 грудня лідери європейських країн не змогли прийняти рішення щодо ухвалення поправок до багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки, що передбачає виділення Україні допомоги в розмірі 50 млрд євро. Це рішення було заблоковане Угорщиною. Тому лідери погодилися продовжити обговорення бюджету під час спеціального саміту на початку 2024 року.