Боррель поїде на Раду міністрів ОБСЄ, але не зустрічатиметься там із Лавровим

Високий представник ЄС Жозеп Боррель візьме особисту участь у засіданні Раді міністрів ОБСЄ у Скоп’є, однак не буде зустрічатися з присутнім там главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Як передає Укрінформ, про це Боррель заявив під час спільної пресконференції з главою МЗС України у вівторок у Брюсселі.

“Я маю певний досвід спілкування з паном Лавровим у складних обставинах. Я поїду на засідання ОБСЄ. Ми мусимо поїхати, ми є членами цієї організації і мусимо представити свої погляди та протиставити їх поглядам Росії", – прокоментував Боррель питання про те, чи братиме він участь у засіданні Ради міністрів ОБСЄ у Скоп'є.

Разом із тим, головний дипломат ЄС повідомив, що він не буде спілкуватися з присутнім на зустрічі главою МЗС РФ, оскільки повинен буде відразу повертатися до Брюсселя.

Читайте також: Глави МЗС країн Євросоюзу ухвалили спільне послання на підтримку України - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ 30 листопада – 1 грудня в м. Скоп'є у зв’язку із заявленою присутністю на ньому глави МЗС Росії Лаврова.

Міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви також не братимуть участь у Раді міністрів ОБСЄ у Скоп’є у зв’язку з присутністю на ньому глави МЗС країни-агресорки.