Спікери парламентів України та Фінляндії обговорили притягнення Росії до відповідальності

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі зі спікером Парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо обговорили питання притягнення Росії до відповідальності, компенсації збитків і блокування російських активів.

Про це Голова українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Вітаю у Києві Спікера Парламенту Фінляндії Юссі Халла-Ахо. Візит до України у такі дні — дні вшанування памʼяті жертв Голодомору 1932-33 років — безумовно є проявом солідарності з Українським народом», - ідеться у повідомленні.

Стефанчук подякував Фінляндії за всебічну підтримку України — політичну, військову, гуманітарну, фінансову й консультативну.

Окремі слова вдячності він висловив за 20-й пакет оборонної допомоги.

«Також зазначив, що Україна твердо підтримує рішучі дії Уряду Фінляндії, спрямовані на нейтралізацію зусиль росії щодо використання мігрантів як знаряддя гібридного впливу. РФ розуміє лише одну мову — мову сили», - наголосив Стефанчук.

У цьому контексті співрозмовники обговорили питання притягнення Росії до відповідальності, компенсації збитків і блокування російських активів.

Читайте також: РФ має бути притягнута до відповідальності за війну проти України - Мін'юст Канади

Обговорили також шлях України в ЄС і НАТО. Стефанчук наголосив, що Україні важлива підтримка Фінляндії та висловив вдячність за неї.

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук провів зустріч із делегацією Світового конгресу українців на чолі з президентом Павлом Ґродом.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk