Стефанчук відреагував на інформацію про нібито підготовку до звільнення Залужного

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відреагував на поширювані деякими депутатами вкиди про нібито підготовку до звільнення Валерія Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

«Прикро, що деякі народні депутати у гонитві за хайпом нехтують питаннями національної безпеки. У період воєнного стану варто розуміти, що інформація така сама зброя, як і артилерія», – зазначив він.

Голова ВР наголосив, що «свобода слова тягне за собою також і обов'язок перевіряти інформацію, а не просто патякати, переслідуючи політичну доцільність».

Демонстрація ж своєї безвідповідальності та відсутність інформаційної гігієни, за його словами, є роботою на ворога.

Стефанчук нагадав, що війна ще не завершилася, а до виборів ще далеко.

«Схаменіться», – закликав голова ВР.

Читайте також: ISW проаналізував статтю Залужного: Вона не про те, що війна зайшла у глухий кут

Як повідомлялося, народний депутат Верховної Ради IX скликання (партія «Європейська солідарність») Володимир Ар'єв у соцмережах заявив, буцімто міністр оборони Рустем Умєров вніс на Ставку подання про звільнення головнокомандувача ЗСУ. Таку інформацію він отримав нібито з «надійного джерела».

Згодом свій пост депутат видалив й опублікував спростування.

Позафракційний депутат, колишній член фракції «Слуга народу» Євген Шевченко зі свого боку оприлюднив у соцмережі пост, у якому стверджує, нібито новим головнокомандуючим ЗСУ стане командувач Сухопутних військ генерал-полковник Олександр Сирський.