Переговори з Україною про вступ до ЄС можуть початися в грудні, є чіткий сигнал - Кулеба

Україна рухається до рішення Євроради про відкриття переговорів щодо вступу до ЄС у грудні, і у Європейської комісії є політичний консенсус у цьому питанні.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив журналістам у Брюсселі за підсумками проведених переговорів, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні я зустрівся з кількома європейськими комісарами… Чіткий сигнал, який я отримав від усіх співрозмовників, які завтра на засіданні будуть ухвалювати остаточне рішення, - Україна рухається до рішення Європейської ради в грудні цього року про відкриття перемовин”, – сказав глава МЗС.

Кулеба підкреслив, що Україна рухається до своєї мети і, на переконання міністра, якщо не станеться якогось форс-мажору, вона її досягне.

Читайте також: ЗМІ: Україна виконала чотири з семи кроків - Єврокомісія оцінила готовність до переговорів про вступ

“В України є політична воля для цього, і сьогодні я пересвідчився, що в Європейській комісії є політична воля для досягнення цього результату. Роботи - з обох сторін - завжди багато, але чим ближчі ми будемо до членства, тим більше буде завдань і роботи і в України, і в Європейської комісії. Але політично абсолютно ніхто не ставить під сумнів той факт, що Україна рухається”, – заявив міністр.

Читайте також: Звіт Єврокомісії щодо України дасть розуміння подальших кроків до ЄС - Стефанішина

Він також зауважив, що основні дискусії у Єврокомісії стосуються не України, а інших держав. Стосовно нашої країни, за його словами, є "загальний політичний консенсус про рух до рішення" Євроради про початок переговорів про членство.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розпочав візит до Брюсселя.