Кулеба пояснив свої слова щодо «важкої осені» для України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив свої слова щодо «важкої осені» для української дипломатії і розповів про кроки України для запобігання негативним сценаріям.

Про це глава української дипломатії заявив в інтерв’ю Наталії Мосейчук, передає Укрінформ.

"Я казав про «важку осінь» з декількох причин. По-перше, контрнаступ. Чим ближче до сезону, який зараз почався, - холодно, дощі, тим важче рухатися на полі бою. Друге – наближення (президентських – ред.) виборів в Америці. Власне, ми з вами вже побачили, як «закручується» картина", - зазначив Кулеба.

Третьою причиною глава МЗС назвав «дуже гострі» вибори в Польщі, вибори в Словаччині і відносини з іншими країнами Європи.

Читайте також: У разі замороження війни реваншистські плани у Росії лише зростатимуть - Кулеба

"Четверте – атаки Росії на енергетичну інфраструктуру. Ми з вами розуміємо, що це питання часу, коли вони знову почнуть намагатися нас енергетично знищити. І п'ята причина, чому я про це говорю, є тренд… про спустошення складів, з яких нам постачають те чи інше військове обладнання», - зазначив Кулеба.

Він додав, що перший Форум оборонних індустрій був проведений у Києві саме для того, щоб простимулювати виробництво нової зброї і забезпечити сталість постачань.

За словами Кулеби, зараз Україні постачається те військове озброєння, яке було заплановане раніше, а щоб запобігти «просіданню» цих постачань, українська сторона почала системно працювати над збільшенням виробництва і в Україні, і за кордоном.

Читайте також: Блінкен запевнив Кулебу, що США залишаються зосередженими на допомозі Україні

«Тема переговорів (з Росією – ред.) може з'явитися виключно, якщо по усіх оцих напрямах, які я перерахував, ми допустили б «просідання» і скрізь був би негатив. Але оскільки цього просідання немає - ми його не допустили, то у нас зараз не тема переговорів домінує, а тема Формули миру Президента Зеленського", - підсумував міністр.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Кулеба висловив прогноз, що майбутній політичний сезон у світі може виявитися непростим для України в дипломатичному сенсі, оскільки в різних державах звучатимуть заклики щодо нібито необхідності переговорів з РФ.

Фото: Dmytro Kuleba/Facebook